Sick & Tired

Sometimes we just have bad days when it feels like we can’t catch a break. But in the end I can’t complain too much – there are many people out there whose lives are far worse than mine. I’m just so tired all the time – they’ve discovered that I have a B12 deficiency – and something else but I have no idea what the English word for it is… So at least I’m getting that treated, apparently it can take several months and even up to a year to get back to my old energy – but right now I’d settle for just getting a little bit back, just so I can do daily stuff like dishes and cleaning my apartment.

I hate how money is such a big problem these days. Thanks Sweden for giving me nothing when returning after having worked 7 years abroad. The whole EU thing with open borders and being able to move around and work without there being any problems is apparently bogus. I wasn’t given any unemployment benefits when I got back to Sweden, because apparently having worked for a UN organisation is the same as working in the US – cause you know.. the UN is American so it doesn’t count as Europe. What ever happened to the UN being worldwide? It’s Europe as much as anything else? Then when I was written off as sick I couldn’t get those benefits cause – hey, you’ve not been resident in Sweden and working in Sweden lately. Lovely. Thanks a lot.

At least I’m in some therapy and stuff that’s meant to help me get better and eventually back to working. So things are moving in the right direction. I just wish it’d be quicker – which is apparently part of my problem. I want there to be a button to push where everything is just fine and dandy again. Obviously it doesn’t work like that, but it’s what I’m looking for rather than learning to take it easy and one step at a time.

I hate how I get so easily upset. I hate how I don’t have the energy to do anything. I hate how my life is looking at the moment. I hate being tired all the time. I hate not having money for stuff I want to do/buy. I hate not being 100% healthy.

And in the middle of the mess that is my life I fear I’m falling for someone. And I really don’t think I should – cause where else can it lead than to being hurt and rejected or abandoned again? But how can you stop yourself from falling when you’ve already begun? If anyone has some suggestions, I’m happy to listen.

I’m very sorry about the whining. I guess it’s been a bad few days. On a happier note my brother Sebastian is visiting for a few days which is nice. On Monday my dad and the rest of the Örebro-family is coming to town, so I get to see them for a bit as well. It’s always good to see the family so quite looking forward to it.

This entry was posted in Idle Thoughts. Bookmark the permalink.

3 Responses to Sick & Tired

 1. LadyXera says:

  Hej Emmie! *jättekram* Det är för trist när livet ser ut som det gör.

  Brist på B12 och folater drabbades jag oxå av – tröttheten är förlamande, man kommer i en sån ond cirkel, just för att man kanske vill göra saker, men inte orkar, och så slutar det med att man sitter hemma o stirrar i väggen.

  Lösningen är ‘enkel’ enl farbror doktorn: Mer motion, mer umgänge, mer grönsaker och järnrik kost. Då funkar sömnen bättre oxå.

  Men det är allt annat än lätt när livet bara känns nattsvart och pengarna dessutom börjar försvinna.

  Till saken hör att det BLIR bättre, och då orkar man så sakteliga ta itu med saker igen. Men man ska inte jämföra orken med hur det var innan man blev dålig.

  Jag är glad att jag har diskmaskin och en man som dammsuger en gång i veckan. ;)

  Jag vet inte alls bakgrunden till din kärlek. Men varför måste det vara rakt igenom fel? Luta dig tillbaka och njut av det du får ut av det, se det som en ljusglimt i allt det mörka.
  Om det sedan går åt helsike trots allt så är du en erfarenhet rikare och har ett par vänner som gärna lyssnar på dig (vilket vi gör oavsett vad, om du vill).

  Ps. Vilken bok läste du senast? Jag har börjat på Sara-serien av Bente Pedersen.

 2. Emmie says:

  Jo, jag kände det när jag fick veta att det var ju inte konstigt att jag är hur trött som helst om jag har B12 brist OCH utmattningsdepression. Inte konstigt att man knappt kan ta sig ur sängen då.

  Diskmaskin hade varit underbart. Jag har en i min ägo (en liten bänk diskmaskin) men ingen har kunnat eller velat koppla in den åt mig. Hade varit en sådan hjälp om någon kunde gjort det.

  Och det där med kärleken är väl mest att jag inte tror han känner likadant. Och det är ju inte “riktigt” eller vad man ska säga heller.. för det är en kille jag träffat över internet så vi har aldrig setts bara pratar i telefon i stort sett dagligen. Men vi är kompisar, bara att jag känner att jag börjar bry mig för mycket om du vet vad jag menar.

  Det var ett tag sedan jag läste någon bok. Koncentrationsförmågan är inte den bästa så jag orkar inte så långt. Tror jag senast läste Slow Burn av Julie Garwood eller om det var The Secret Diaries of Miss Miranda Cheever av Julia Quinn. Eller någon av Kathy Reichs böcker – har läst flera så minns inte vilken senast :)

 3. Malin says:

  Hej!
  Jag hoppas du hade det trevligt när din Örebrofamilj var på besök. =)
  Tråkigt att du inte har fått din diskmaskin instalerad =/ jag önskar att jag oxå hade en. =)
  Hoppas på mycket solsken för dig och djuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>